Bouw Gemeentewerf Beuningen

20 nov 2023

In 2020 heeft er een brand gewoed bij deย ๐—š๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ณ ๐—•๐—ฒ๐˜‚๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป, hierdoor is de helft van het werfgebouw verloren gegaan.ย Door deย Gemeente Beuningenย is gekeken naar de mogelijkheden: de brandschade herstellen of volledige nieuwbouw. De keuze is uitgegaan naar volledige nieuwbouw.

Ondertussen is de bouw volop aan de gang. In samenwerking met bouwpartners is het gebouw, op de meterkast na, volledig afgebroken en wordt deze stap voor stap weer opgebouwd. In samenwerking metย Pieter Oosterhoutย en ๐—ง๐—ต๐—ผ๐—บ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐—•๐—ผ๐˜‚๐˜„๐˜๐—ฒ๐—ฐ๐—ต๐—ป๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต ๐—ฎ๐—ฑ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐˜€๐—ฏ๐˜‚๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐˜‚ is er een ontwerp gemaakt, waarbij de nieuwe werf om de meterkast heen gebouwd wordt.

Het gebouw omvat 2 bouwlagen voor met name opslagruimte en stalling van de bussen. Daarnaast is er ruimte voor een werkplaats gecreรซerd. Ook is er ruimte vrij gehouden voor de historische brandweerauto, die door de gepensioneerde brandweerlieden wordt onderhouden.

De bouw is gestart rond de bouwvakantie, direct aan het begin van 2024 verwachten wij de oplevering van de Gemeentewerf.

Delen via:
Terug naar overzicht