Help Nimco mee naar de overwinning!

17 jan 2020

Het Architectuurcentrum Nijmegen organiseert in opdracht van de gemeente Nijmegen voor de zevende keer de Architectuurprijs Nijmegen. Nimco is één van de 29 inzendingen die genomineerd is voor de juryprijs én duurzaamheidsprijs! Op donderdag 6 februari wordt de prijs uitgereikt tijdens een feestelijke avond in de Stadsschouwburg.

Onze opdrachtgever Nimco wilde graag zijn oude schoenenfabriek in oude luister herstellen. Daarmee wilde hij een stuk erfgoed aan de buurt teruggeven. In het gebouw waar vroeger schoenen werden gemaakt, zijn nu zorgappartementen, Zorgcafé Looppunt en een geheel vernieuwde supermarkt gehuisvest.

Samen met RDM architecten, Toonen Bouwadvies, Kiss Solutions, Nikkelen Electrotechniek en Breman Installaties bundelden wij onze krachten in een bouwteam. Het complex werd volledig gerenoveerd en deels uitgebreid. Bovendien werd het complex geheel energieneutraal opgeleverd. De sheddaken op het complex zijn volledig gevuld met PV-panelen. Er zijn warmtepompen en zonnecollectoren geplaatst en er is optimale isolatie aangebracht. Het gebouw kon afgekoppeld worden van het gas en kan zijn eigen energieopwekking regelen.

Bent u ook onder de indruk van deze grote, mooie en duurzame transformatie? Breng dan uw stem uit op project Nimco! https://www.architectuurcentrumnijmegen.nl/stem

Delen via:
Terug naar overzicht