Verbouwing poliplein en artsendomein gebouw Q Amalia Kinderziekenhuis

Tijdens de inschrijvingen voor de tender “Verbouwing poli en artsendomein” van het Amalia kinderziekenhuis is Van de Water, in samenwerking met Van Dorp op de eerste plaats geëindigd. Dat betekend dat wij het project mochten bouwen. De eerste plaats hebben we verdient doordat er hoog gescoord is op samenwerking, planning, kwaliteitsborging en onze visie op de aanpak van het project.

Het Radboudumc biedt patiënten topklinische en topreferente zorg. Het Q-gebouw is speciaal gemaakt voor kinderen. Tijdens het project zijn er “huisjes” gerealiseerd. Deze “huisjes” bevinden zich op het plein voor de vleugel en dienen als behandelruimtes op het plein. De gehele stijl is ontworpen om kinderen een “thuisgevoel” te geven. Tijdens de bouw was het van belang dat het Radboudumc dagelijkse werkzaamheden ongehinderd kon blijven uitvoeren. Er is voor een vloeiend proces gezorgd waarin procedurele, uitvoerende, logistieke en financiële aspecten zorgvuldig op elkaar afgestemd werden en kwaliteit werd geborgd.

Het project is gestart op de 3e verdieping. Deze is aangepast zodat medewerkers en patiënten van verdieping 0 naar verdieping 3 konden verhuizen. Hierdoor kon er zonder de medewerkers van het Radboudumc en de patiënten te hinderen aan het project begonnen worden. Vervolgens is de verbouwing van de vleugel, vierverdieping 0 van het Amalia ziekenhuis gestart.

Plaats

Nijmegen

Opdrachtgever

Radboudumc
Geert Grooteplein Zuid 32
6525 GA Nijmegen

Delen via:
Terug naar overzicht

Heeft u een vraag over dit project?

Neem contact met mij op

Twan Huisman

Projectmanager